roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Televizorul nu afecteaza vederea


Acasa » Sfaturi utile » Alte servicii  » Televizorul nu afecteaza vederea


Opinia generala ca privitul la televizor sau mai ales statul in fata calculatorului dauneaza ochilor este eronata. Conform opiniilor unor specialisti oftalmologi privitul la televizor in conditiile specificate de producatorul acestuia ( minim 2,5 ori diagonala ecranului, cu reglaje normale de contrast, lumina si focalizare) nu creeaza afectiuni (boli) oculare. Durerile de cap sau starea de disconfort resimtite de persoanele care petrec mult timp în fata acestor aparate nu fac decît sa anunte un oarecare grad de oboseala, mai mare sau mai mic, a ochilor sau sa semnaleze o afectiune oculara deja existenta.

In cazul televizoarelor cu tub cinescop, imaginea se realiza pe principiul baleiajului de cadre. Acest principiu se bazeaza schimbarea rapida a imaginilor, cu o anumita frecventa, mai mare sau mai mica. Cu timpul s-au pus probleme mai serioase de oboseala a ochilor, mai ales la aparitia primelor generatii ale monitoarelor de calculator, unde distanta mica si lucrul indelungat in fata monitorului puteau afecta ochii, prin oboseala excesiva acestora. Aparatura s-a perfectionat însa in ultimii ani, iar constructia monitoarelor si televizoarelor s-a bazat pe tehnologia cristalelor lichide si a plasmei, iar progresele se petrec neincetat si cu viteza mare.

Un alt fenomen ingrijorator se petrece in cazul copiilor care privesc la televizor in mod constant mai mult de 10 ore pe saptamana. Acestia urmarind frecvent secvente, filme si jocuri violente percep lumea ca fiind inspaimantatoare si in permanenta se pot astepta la lucruri dintre cele mai rele, facandu-i foarte pesemisti. Conform cercetarilor efectuate pe copii pe perioade de zeci de ani, acestea au demonstrat ca acesti copii sunt predispusi la obezitate, sedentarism, consum de alcool, tutun si droguri, agresivitate, evitarea activitatilor in aer liber, dificultatea intemeierii unei familii si in cele mai multe cazuri acestia abandoneaza studiile, putini fiind cei care urmeaza o facultate.

Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Electronist, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®