roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Sfaturi pentru repunerea in functiune a televizorului


Acasa » Sfaturi utile » Alte servicii  » Sfaturi pentru repunerea in functiune a televizorului


Televizorul nu raspunde comenzilor date prin telecomanda. Principala cauza poate fi defectarea telecomenzii sau a televizorului. Pentru rezolvarea defectiunii va rugam sa parcurgeti urmatorii pasi:

- Incercati sa apasati butoanele de comanda aflate pe televizorul dumneavoastra. Daca televizorul raspunde comenzilor dumneavoastra (volum, schimbat programe) atunci banuim o functionare defectuoasa a telecomenzii. Daca televizorul nu raspunde comenzilor date, apasand butoanele televizorului, atunci problema poate fi a televizorului si trebuie sa urmam cativa pasi pentru a incerca sa rezolvam problema. In primul rand opriti total functionarea televizorului prin apasarea butonului Pornit/Oprit aflat pe panoul de comenzi al televizorului, apoi scoateti din priza de 220 v, stecker-ul de alimentare cu curent electric al televizorului. Asteptati 1 minut dupa care introduceti stecker-ul in priza de alimentare cu curent electric, reporniti televizorul din butonul Pornit/ Oprit si incercati sa apasati butoanele de comenzi de pe panoul de comenzi al televizorului. Daca televizorul raspunde comenzilor date, atunci sunteti o persoana norocoasa, televizorul a suferit o blocare a procesorului de comenzi si nu aveti nevoie de o cheltuiala relativ mare pentru repararea televizorului. Daca nu raspunde comenzilor incercati sa stergeti cu o carpa umeda panoul frontal de plastic al televizorului, acolo unde banuiti ca ar fi receptorul pentru telecomanda. Praful sau fumul de tigare depus poate ingreuna mult comenzile receptionate de televizor. In eventualitatea in care nici aceasta operatiune nu rezolva problema, atunci trebuie intervenit asupra televizorului pentru o reparatie si cel mai indicat este sa solicitati serviciile unui specialist.

- Urmand pasii de mai sus, ajungeti la concluzia ca problema aparuta se datoreaza telecomenzii, sa incercam impreuna sa o repunem in functiune.

- In primul rand deschideti cu grija capacul compartimentului unde sa afla bateriile si incercati scoaterea acestora din telecomanda. Daca nu reusiti, incercati sa scuturati de cateva ori telecomanda tinind-o cu mana dreapta si orientand compartimentul bateriilor cu fata in jos spre palma mainii stangi. Bateriile vechi si consumate pot curge in telecomanda provocand oxidarea partilor metalice de contact sau a componentelor electronice interne, facand deseori telecomanda nerecuperabila. Sfatul nostru este sa folositi de fiecare data baterii noi, de calitate, care sa aiba inscriptionat pe ele termenul ”Baterii alcaline”. Aceste baterii au un pret putin mai ridicat, dar justificat prin durata de viata marita fata de bateriile obisnuite, acestea nu curg dupa consumarea lor si sunt reciclabile ecologic. Revenind, daca totusi bateriile au curs in telecomanda, trebuie sa curatati cu o carpa uscata lichidul scurs din baterii , insistand asupra contactelor electrice pe care este indicat sa le si curatati, apoi cu un produs abraziv fin tip glaspapir (smirghel) sau cu varful ascutit al unui obiect mai dur. Cu cat lichidul scurs este curatat mai bine, cu atat probabilitatea sa repetati operatiunea este mai mica. In cazul unei telecomenzi complexe, scumpe si probabil greu de inlocuit cu una noua, va recomandam sa apelati cat mai rapid la un ajutor de specialitate, pentru desfacerea completa a telecomenzii, curatarea ei in amanunt si refacerea tuturor partilor deteriorate.

Atentie! Lichidul scurs contine substante chimice care pot afecta pielea si ochii, daca ati intrat in contact cu lichidul, folositi multa apa pentru spalarea mainilor sau ochilor.

Dupa curatarea telecomenzii se monteaza noile baterii tinand cont de polaritatea acestora, corespunzator cu marcajul polaritatii aflat pe cablajul sau capacul telecomenzii.

* Un caz special constatat, este atractia manifestata de caini pentru telecomenzi. Cainii rod cu placere aceste dispozitive. In acest caz, cand nu mai este nimic de facut, este indicat sa scoateti bateriile din telecomanda si sa lasati cainele sa termine treaba inceputa si dumneavoastra cu codul telecomenzii impreuna cu codul aflat pe capacul din spatele televizorului, sa mergeti la un magazin specializat sau sa ne contactati pentru a va trimite un specialist.

Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Electronist, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®