roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Numai aer conditionat tip inverter din 2014


Acasa » Sfaturi utile » Frigotehnist-Reparatii / Montaj Aer Conditionat  » Numai aer conditionat tip inverter din 2014


Incepand cu 2014 se pot comercializa numai aparate de aer conditionat tip “INVERTER”

Ce avantaje au aceste aparate de aer conditionat in comparatie cu aparatele clasice de aer conditionat, ce dezavantaje au si cum sunt construite noile aparate de aer conditionat tip”Inverter”

Avantaje:

- Consum mai mic de energie electrica (teoretic cu pana la 30%), aparatele fiind incluse intr-o clasa energetica superioara fata de aparatele clasice de aer conditionat. Emisia teoretica de Co2 este cu 20% mai mica.

- Zgomot redus al unitatii exterioare, compresorul si ventilatorul de racire functionand la turatii mai reduse decat cele clasice.

- Sunt eliminate pornirile si opririle compresorului (aparatele clasice de aer conditionat pornesc compresorul cand temperatura din incapere este mai mare decat cea setata din telecomanda si se opresc cand temperatura din incapere este mai mica decat cea setata de noi).

- Controlul temperaturii este mai eficient atat pentru unitatea interioara cat si pentru cea exterioara.

- Confort mai bun pentru utilizatori, mentinerea temperaturii din incapere avand variatii mai mici.

Dezavantaje:

- Pretul de vanzare al aparatelor de aer conditionat tip “Inverter” este in medie cu 1000 ron mai mare decat pretul aparatelor clasice de aer conditionat.

- Amortizarea diferentei de pret se poate face intr-o perioada de 3-6 ani, in functie de timpul de utilizare al aparatului de aer conditionat.

- Reparatii aer conditionat mai costisitoare, cu durata mai mare de nefolosire a aparatului si cu probabilitate mai mare de aparitie, datorate partilor (modulelor) electronice care intra in componenta aparatelor de aer conditionat tip “inverter”.

Cum sunt construite:

- Unitatile exterioare si interioare sunt identice cu cele clasice.

- Compresorul (motorul) clasic care functioneaza in regim PORNIT/OPRIT este inlocuit cu un compresor special construit sa functioneze cu o turatie variabila.

- Compresorul cu turatie variabila este comandat si controlat de un bloc electronic care are in componenta:

- un redresor care transforma curentul alternativ al retelei de 220v in tensiune continua;

- un invertor care preia tensiunea continua, o transforma in tensiune alternativa trifazata cu frecventa variabila;

- un bloc electronic care preia informatiile referitoare la temperaturi (interioara, exterioara, compresor s.a.), senzori de avarie, s.a. si comanda blocul invertor, determinand functionarea compresorului cu turatie mai mica sau mai mare in functie de informatiile primite de microprocesorul din blocul electronic.

Constructia aparatelor de aer conditionat tip “INVERTER” este detaliata mai jos:

Pentru mai multe informatii tehnice, despre inventatorii aparatelor de tip “INVERTER”, despre firmele care au investit in dezvoltarea acestor aparate, despre BREVETE si multe altele, cititi aici:

http://www.google.com/patents/EP0652634A2?cl=en

© RoServicii®