roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Montarea unui interfon / videointerfon, o necesitate


Acasa » Sfaturi utile » Electronist-Instalare / Reparatii Interfoane  » Montarea unui interfon / videointerfon, o necesitate


Controlarea accesului intr-un spatiu privat sau al unei colectivitati se poate realiza usor cu ajutorul unui sistem tip interfon sau videointerfon.
 
Interfon pentru scara de bloc: Mai mult decat necesar, controlul accesului intr-o scara de bloc, s-a transformat dintr-un lux costisitor, intr-o necesitate care ofera locatarilor in primul rand siguranta, un control sporit al accesului in bloc si implicit reducerea cazurilor de spargeri de apartamente situate pe scara blocului si de stationare indelungata a nepoftitilor. Primele sisteme de interfon montate au fost rudimentare si cu fiabilitate scazuta, ajungandu-se in momentul de fata la interfoane moderne, care asigura accesul cu cartela magnetica de proximitate (tip breloc), monitorizare video in cazul video interfoanelor, consum redus de energie electrica in conditii de fiabilitate marite.
Constructia interfoanelor pentru blocuri, permite conectarea a zeci (chiar sute) de apartamente, a mai multor zone de acces, actionarea automata a yalelor electromagnetice.
 
Interfon pentru case sau vile: Foarte necesar in cazurile in care poarta de acces in curte este situata la distanta mare de casa si cand suntem nevoiti sa iesim din casa, pe zapada, ploaie sau soare, sa deschidem poarta. La fel de necesar este si in cazul vilelor, unde pentru deschiderea usii de la intrare, suntem nevoiti sa urcam/coboram scarile de fiecare data. Un videointerfon mareste gradul de confort si de siguranta, putem verifica vizual prezenta postasului, cazul cel mai frecvent intalnit de acces disimulat.
 
Interfon/ Videointerfon cu conectarea posturilor interioare cu fir (cabluri electrice), caz in care este necesara cablarea intregii cladiri, perforarea planseelor, peretilor, care poate conduce la vizibilitatea firelor trase, cu aspect placut sau mai putin placut, in functie de priceperea si/sau calitatea executiei.
 
Interfon/ Videointerfon Radio/Wireless face posibila conectarea posturilor interioare la unitatea centrala (exterioara) cu ajutorul undelor radio, nefiind necesara cablarea cladirii. Costul sistemului de interfonie este mai mare decat costul unui interfon cu fire, putand ajunge la dublarea sau triplarea pretului. Aparatele din interiorul locuintei (in cazul interfoanelor) au forma unui telefon wireless (autonom, cu acumulator), de genul celor folosite pentru convorbirile telefonice.
 
Yala electromagnetica care se monteaza pe usa de acces, trebuie sa fie corect aleasa in functie de mai multi factori: tipul de inchidere si pozitionarea acesteia pe cadrul usii/portii, mod de fixare si reglare, greutatea usii/portii, conditiile de functionare (in interior sau exterior), tensiunea de alimentare sa fie similara cu iesirea pentru yala din interfon.
 
Bratul hidraulic care actioneaza inchiderea usii/portii, chiar daca nu are o conexiune directa cu aparatul de interfon, este inclus in serviciul de montare al interfoanelor. Acest sistem hidraulic de inchidere trebuie bine dimensionat, montat corect si reglat. Nefunctionarea acestui brat, face inutila prezenta si functionarea interfonului, prin mentinerea usii in pozitia deschis.
Pe langa cele mentionate mai sus, trebuie sa cunoastem daca interfonul dispune de acumulator, timpul de functionare pe acumulator (intre 1si 3 zile), modul de comunicare: semi-duplex (apesi si vorbesti) in cazul sistemelor mai vechi sau full-duplex (in ambele sensuri se poate comunica in acelasi timp) pentru interfoanele de generatie mai noua, daca este posibila (si o considerati necesara) comunicarea intre vecini. Pe langa cele mentionate mai sus este important raportul calitate/pret, perioada de garantie, serviciile de interventie in caz de defectiune.

Nu va lasati tentati de ofertele cu pret redus sau gratis, cu montaj gratuit sau interventii gratuite. Calitatea sistemului de interfon si instalarea sistemului, intotdeauna are un pret! O investitie intr-un interfon de calitate va permite sa folositi sistemul mult timp fara interventii majore, avand costuri de service si reparatii, scazute, timpi scurti de nefunctionare si ce este mai important, aveti in permanenta controlul celor care doresc sa va viziteze.

Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Electronist Reparatii Interfoane, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®