roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Eliminarea mirosului neplacut din masinile de spalat rufe


Acasa » Sfaturi utile » Tehnician-Reparatii, montaj masini spalat  » Eliminarea mirosului neplacut din masinile de spalat rufe


Ati sesizat un miros neplacut al prosoapelor spalate in masina dvs. de spalat rufe? S-a intamplat ca rufele spalate sa le scoateti patate din masina de spalat? Ati gasit resturi de murdarie uscata pe rufe?

Este momentul sa igienizati interiorul masinii de spalat rufe si sa preveniti pe viitor depunerea mizeriei pe partile interioare ale masinii de spalat rufe. Mirosul neplacaut este generat de cultura de bacterii existenta in masina de spalat si de zonele umede unde s-a dezvoltat mucegaiul. Microbii din interiorul masinii dvs. de spalat rufe, pot contamina rufele, atentie la lenjeria intima!

Moduri de igienizare si de indepartare a mirosului:

- Numai pentru spalarea de igienizare a masinii de spalat (fara rufe in interior!), folositi un detergent utilizat in masinile de spalat vase, mult mai eficient in indepartarea depunerilor de grasime, detergent solidificat sau murdarie, depuse in interiorul masinii de spalat rufe.

- Dizolvati 1/2 cana de otet alimentar in 2 litri de apa fierbinte si turnati amestecul in cuva masinii de spalat. Lasati solutia sa actioneze 15 min. dupa care porniti un program scurt al masinii de spalat.

- Puneti in sertarul pentru detergent al masinii de spalat rufe, continutul a 2 plicuri de bicarbonat de sodiu, dupa care porniti un program scurt al masinii de spalat.
Se pot pune si direct in cuva masinii, 4 linguri de bicarbonat de sodiu in 4 cani de apa fierbinte, dupa care porniti un program scurt al masinii de spalat.

- Turnati o cana cu suc de lamaie direct in cuva masinii de spalat si porniti un program scurt de spalare.

- Scoateti cu atentie compartimentul (sertarul) pentru detergent si curatati detergentul depus in interiorul acestuia. Lasati compartimentul intr-o galeata cu amestec din otet si apa, pentru dizolvarea detergentului solidificat.

- Incercati sa curatati cu mare atentie garnitura de cauciuc de la inchiderea usii (hubloului). In pliurile si marginile acesteia (atat in interior cat si in exterior) se aduna murdarie, grasime, scame si resturi de detergent care raman umede mult timp.

- Dupa fiecare igienizare curatati filtrul pompei de evacuare.

Pentru evitarea aparitiei mirosurilor neplacute este indicat sa:

- Lasati deschisa usa masinii de spalat rufe dupa finalizarea spalarii. Astfel apa ramasa in masina se evapora (se usuca) si nu mai devine mediu de dezvoltare a mucegaiului si bacteriilor care produc miros neplacut;

- Nu lasati peste noapte rufele spalate in masina de spalat. Umezeala mentinuta timp indelungat determina amplificarea mirosurilor neplacute si deteriorarea circuitelor electrice sau electronice

- Folositi periodic solutii de indepartare a calcarului depus in interiorul masinii de spalat

- Inlocuiti detergentul folosit cu unul de calitate mai buna, eventual unul recomandat de un producator de masini de spalat. Nu puneti in compartimentul de detergent o cantitate mai mare decat va recomanda producatorul masinii. Surplusul se depune si se solidifica in interiorul masinii de spalat.

- Igienizati masina de spalat cel putin o data pe luna sau ori de cate ori rufele au un miros neplacut.

Daca igienizati corect interiorul masinii de spalat, mentineti timp mai indelungat masina de spalat intr-o stare normala de functionare, rufele sunt spalate mai eficient si mirosul acestora va fi unul proaspat si curat.

Pentru alte probleme legate de functionarea defectuoasa a masinii de spalat, este bine sa luati legatura cu un tehnician specializat in reparatii masini de spalat rufe

© RoServicii®