roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Despre drujbe (motoferastraie)


Acasa » Sfaturi utile » Alte servicii  » Despre drujbe (motoferastraie)


Despre drujba

Nu cautati in DEX pentru ca nu exista acest cuvant!
Initial a aparut ferastraul cu motor pe benzina marca ”DRUJBA” dupa care termenul drujba a devenit nume comun pentru ferastraiele actionate de un motor (similar s-a intamplat cu produsele ”XEROX,”ADIDAS”s.a. care au devenit nume comune: xerox (copiator), adidas (pantof sport).
Drujba este o unealta utila atat pentru uz casnic, cat si pentru uz profesional. Este un ajutor practic ce poate fi folosit in activitati precum agricultura, gradinarit, tamplarie, constructii cu lemn sau peisagistica.

Ce poti face cu o drujba ?

Poti taia trunchiuri mari de lemn dar si bucati de lemn mai mici, poti da forme placilor de lemn pentru a construi ceva. Curatatul copacilor cu o drujba este o metoda rapida si eficienta de a taia crengile moarte, varfurile copacilor sau ramurile care risca sa cada peste liniile de inalta tensiune. Drujbele pot fi folosite si in mod artistic. Sunt nenumarati artisti care decoreaza garduri vii cu ajutorul drujbei sau sculpteaza in gheata.

Tipuri de drujbe

Gospodarii si mesterii prefera de regula drujbe mici si puternice, cu motor pe benzina in locul celor electrice cu cablu de alimentare. Drujbele cu motor pe benzina sunt extraordinar de folositoare pentru a taia lemne de foc, cherestea sau pomi prin curte. Avantajul lor este ca nu esti limitat de un cablu de alimentare cu energie electrica.

Cum se intretine o drujba?

Cand intentionati sa nu folositi drujba timp de cel putin 30 de zile, depozitati-o la loc ferit de umezeala, inghet sau soare, scoateti tot carburantul din rezervor, scoateti tot uleiul si desfaceti lantul. Depozitati lantul intr-o cutie sigilata pentru ca acesta sa nu rugineasca. Dati un strat subtire de ulei pe intinzator si impachetati-l cu hartie. Curatati interiorul si exteriorul drujbei. Scoateti bujia. Aplicati o solutie anti-rugina in fagasul camerei de combustie interna. Motorul trebuie sa fie curatat periodic cu aer comprimat. Veti mentine astfel drujba in stare de functionare perfecta.
Aveti grija ce benzina sau ce ulei pentru lant folositi. Calitatea lor este direct proportionala cu durata de viata de drujbei dvs.

Masuri de singuranta

Pentru a evita orice accident atunci cand folosesti drujba, fii sigur ca dispuneti de toate accesoriile de siguranta de care ai nevoie: casca de protectie, protectia auditiva si protectia faciala. Pentru maini poti apela la manusi rezistente antiderapante, confectionate din piele. Incaltamintea trebuie sa aiba protectie, talpa antiderapanta si bombeu metalic.

Unde poti gasi drujbe de vanzare?

Drujbele pot fi achizitionate din magazinele de bricolaj sau de pe internet, din magazine online specializate in unelte si accesorii pentru casa si gradina.