roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Despre componentele unui frigider


Acasa » Sfaturi utile » Frigotehnist-Reparatii Frigidere / Congelatoare  » Despre componentele unui frigider


 

-         Agent de racire (refrigerant): lichidul de racire (sau gazul) folosit in instalatia frigiderului, care face posibil schimbul termic din interiorul in exteriorul frigiderului, este denumit generic freon / propan (diverse tipuri si combinatii);
 
-          Condensator: Instalatia (conductele) din exteriorul frigiderului prin care intra freonul dinspre compresor (in stare gazoasa si la o temperatura de 45 grade) si iese spre vaporizator, condensatorul avand rolul de racire (condensare) a freonului si transformarea acestuia in stare lichida. Procesul se numeste lichefiere si este insotit de cedare de caldura.
 
-          Valva de expansiune: este un dispozitiv asemanator spray-ului, situat intre condensator si vaporizator, care transforma freonul sub presiune (cald si lichid) primit de la condensator, intr-un amestec gaz-lichid, foarte rece (-18 grade) si cu presiune mica, amestec trimis mai departe vaporizatorului.
 
-         Vaporizator: instalatia (conductele) din interiorul frigiderului, prin care intra freonul dinspre valva de expansiune/condensator, in stare mixta de gaz si lichid, cu o temperatura joasa si iese in stare gazoasa si la temperatura mare (6 grade), realizand astfel transferul de temperatura din interiorul frigiderului catre exterior.
 
-         Compresor: pompa antrenata de un motor electric care preia freonul din vaporizator, il comprima (ii creste presiunea, implicit temperatura) si il trimite in condensator.
 
*      Toate componentele prezentate mai sus, sunt perfect etanse si sub presiune. Orice por (spartura) aparut in instalatie, duce la pierderea freonului. Functionarea fara agent de racire duce la defectarea compresoului. Solicitati o incarcare cu freon atunci cand observati ca temperatura este ridicata in frigider.
 
-         Termostat: Dispozitiv mecanic care opreste functionarea compresorului cand in interiorul frigiderului temperatura de racire a fost atinsa si porneste compresorul cand temperatura din interiorul frigiderului a crescut.
 
-         Placa electronica de comanda: Dispozitiv electronic care inlocuieste termostatul mecanic, masoara (exista variante care afiseaza cu cifre temperatura interioara) si regleaza temperatura din frigider cu ajutorul unor senzori montati in peretele frigiderului.
 
-         Electrovalva: Dispozitiv electromecanic care permite comutarea si folosirea alternativa a mai multor circuite de vaporizare, folosind un singur compresor si condensator.

Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Frigotehnist, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®