roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Cum sa economisim bani, reducand costurile pentru energie electrica


Acasa » Sfaturi utile » Electrician-Reparatii Instalatii Electrice  » Cum sa economisim bani, reducand costurile pentru energie electrica


Cateva sfaturi practice despre cum putem face economie, beneficiind in continuare de avantajele confortului in locuinta:

 
- La ferestrele si usile orientate spre soare, pe timpul verii, daca folosim draperii, jaluzele, folii care reflecta razele solare sau evitati deschiderea acestora si aerisirea incaperilor, in timpul zilei, veti reusi sa mentineti o temperatura confortabila, fara sa mai porniti aparatul de aer conditionat. Pe timpul iernii, inlaturarea draperiilor, jaluzelelor, foliilor protectoare, de la ferestre si usi, va ajuta sa beneficiati de aportul termic sporit, adus de patrunderea in locuinta a  razelor solare.
 
- Verificati etansarea ferestrelor si remediati singuri sau cu ajutorul specialistilor, imbinarile imperfecte. Schimbati garniturile ferestrelor din termopan sau apelati la un tamplar sau la aplicarea unor benzi de etansare, in cazul ferestrelor din lemn.
 
- Izolarea termica a peretilor locuintei (exteriori si/sau interiori), asigura un confort termic ridicat, atat pe durata verii cat si pe durata anotimpului rece, reducand simtitor cheltuielile cu incalzirea/ racirea locuintei.
 
- Dimensionati puterea aparatelor de aer condtitionat si a caloriferelor, corespunzator cu suprafata si inaltimea spatiilor de locuit. Consultati un specialist inainte de cumpararea aparatelor de incalzit/ racit.
 
- Cumparati aparate electrocasnice si electronice de ultima generatie, care prin aportul tehnologic, va poate conduce la un consum redus de energie electrica sau de gaz.
 
- Folositi la maxim facilitatile oferite de aparate. Sunt foarte utile programarile referitoare la temperatura, timp, putere, acestea fiind folosite adecvat pe timp de zi si de noapte, cand sunteti acasa sau plecati sau in functie de anotimp, va pot conduce la un consum redus de energie in conditii de confort maxim.
 
- Folositi modul economic ori de cate ori aveti prilejul.
 
- Folositi spalarea rufelor/vaselor cu reglaje de temperatura scazuta a apei, in combinatie cu detergenti care permit acest tip de spalare.
 
- Intretineti si mentineti curate aparatele si sistemele de incalzire/racire/ventilare. Pentru aparatele de aer conditionat curatati periodic de praf atat unitatea exterioara cat si cea interioara. Urmati instructiunile de intretinere si solicitati specialistilor sa curete sau sa inlocuiasca filtrele. Pentru centralele termice solicitati specialistilor revizuirea periodica a functionarii acestora, demontarea centralei si curatarea elementelor de incalzire si filtrare cat si efectuarea reglajelor necesare. Pentru hote, aspiratoare sau instalatii de ventilare, curatati/inlocuiti periodic filtrele acestora. Fiecare aparat mai sus mentionat, intretinut necorespunzator, va poate aduce un surplus al consumului de energie electrica, de pana la 25 %. De asemenea fiecare aparat mentionat, corect intretinut, va poate oferi un climat placut in locuinta dumneavoastra, un aer curat si proaspat.
 
- Evitati folosirea unor consumatori electrici cu randament scazut ( calorifere electrice, aeroterme, sobe electrice, s.a.) si cautati solutii tehnice pentru inlocuirea acestora.
 
- Evitati folosirea uscatoarelor, masinilor de spalat rufe sau vase, cu aer cald. Incercati uscarea rufelor in aer liber (de fiecare data cand aveti prilejul) sau lasati deschisa usa masinii de spalat vase pentru uscarea acestora. Fiecare dintre aparatele mentionate sunt foarte mari consumatoare de energie electrica.
 
- Folositi cat mai des prepararea si incalzirea alimentelor utilizand cuptorul cu microunde. Acesta va poate oferi un consum de energie electrica cu 75% mai mic, comparativ cu o plita electrica sau cuptor electric.
 
- Solicitati distribuitorului de energie electrica cu care aveti contract, montarea unui contor electric cu optiunea de tarifare a consumului electric pe perioada zi/noapte. Astfel consumul efectuat pe timpul noptii este mai ieftin.

Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Electrician, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®