roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Cum sa curatam filtrul de cafea


Acasa » Sfaturi utile » Tehnician-Reparatii electrocasnice  » Cum sa curatam filtrul de cafea


Unul dintre cele mai intalnite electrocasnice este filtrul de cafea sau cafetiera. Ca orice aparat electrocasnic, pentru mentinerea aparatului in stare optima de functionare, filtrul de cafea are nevoie de curatare frecventa a depozitelor minerale depuse de apa folosita, pe interiorul aparatului, operatiune care trebuie executata cu rezultate optime fara deterioarea aparatului.

In primul rand va rugam sa cititi cu atentie manualul de utilizare al aparatului, sectiunea care face referire la curatare si ingrijire periodica. Indicatiile producatorului, sunt primele pe care trebuie sa le urmati.
Daca nu mai aveti manualul sau rezultatele precedente nu sunt satisfacatoare, va indicam cateva metode de curatare pentru filtrele de cafea care nu sunt dotate cu functie speciala de autocuratare.
In functie de duritatea (calitatea) apei folosite la prepararea cafelei si de frecventa utilizarii cafetierei, filtrul de cafea trebuie curatat o data pe luna (pentru apa cu duritate mare si folosire intensa) sau o data la sase luni (pentru folosire rara si cu apa de buna calitate). La fel si concentratia solutiilor folosite se adapteaza conditiilor de utilizare.
 
Curatarea depunerilor minerale (calcar) si a grasimii (ulei) de cafea, se realizeaza cu ajutorul diferitelor solutii, prezentate mai jos in ordinea eficientei acestora:
 
- Solutii de curatare (lichide sau solide/pastile) speciale pentru curatarea cafetierelor, ceainicelor, ibricelor, care se vand in magazinele de electrocasnice sau cele de menaj.
 
- Solutie de curatare pe baza de otet, obtinuta in casa, prin amestecul a 1 parte otet si 3 parti apa (pentru situatii normale) sau amestec ½ otet si ½ apa (pentru cazurile de folosire intensa). Dezavantajul acestei solutii este mirosul de otet care poate poate persista o perioada.
 
- Solutie de curatare pe baza de sare de lamaie, obtinuta in casa, prin amestecul a 3 pliculete de sare de lamaie intr-o cana cu apa.
 
- Solutie de curatare pe baza de bicarbonat de sodiu, obtinuta in casa, prin amestecul a 2 linguri de bicarbonat de sodiu intr-o cana cu apa.
 
Oricare dintre solutiile prezentate mai sus, se pregatesc in prealabil in cani si se pun gata amestecate in cafetiera. Solutia se pune in filtrul de cafea pentru aproximativ 15 minute si se fierbe in aparat, operatiunea putand fi repetata de 2 sau 3 ori, pana la eliminarea tuturor depunerilor. Dupa finalizarea operatiunii si eliminarea solutiei din aparat, se foloseste apa curata (se fierbe in aparat) pentru eliminarea tuturor urmelor de solutie din aparat. Mentinerea solutiei in aparat pentru timp indelungat, poate deteriora aparatul.
 
Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Tehnician specializat in reparatii electrocasnice, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.
 
© RoServicii®