roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Costul unui perete din B.C.A., Caramida sau Lemn


Acasa » Sfaturi utile » Alte servicii  » Costul unui perete din B.C.A., Caramida sau Lemn


Caramida, B.C.A. sau lemn? O intrebare la care primim raspunsuri diferite din punct de vedere al calitatii si al costurilor.

B.C.A.-ul este mai ieftin decat caramida, dar fiind un material neportant avem nevoie de marirea grosimii grinzilor si stalpilor de rezistenta chiar si cu 50 % si implicit marirea consumului de fier beton. Costul manoperei (destul de mare) si al finisajelor este net in favoarea zidurilor din caramida dreapta de calitate. Daca facem un calcul sumar vedem ca economia nu este in favoarea B.C.A.-ului.
 
Structurile din lemn, sunt in opinia unor furnizori sau constructori, solutia cea mai ieftina in comparatie cu structurile traditionale (zid din caramida si structura din beton), dar sa vedem cum stau si aici lucrurile. Nefiind un mijloc traditional de a construi la noi in tara si greu de realizat de catre oricine, costul manoperei este pe masura. Daca mai adaugam si multitudinea de materiale care intra in structura unui perete pentru casele din lemn ( panouri din lemn modulate, placi din OSB, termoizolatii interioare si exterioare, folii anticondens, ignifugarea, diverse tratamente...), vedem ca in final pretul pe mp. al casei din lemn este aproape la fel cu al casei traditionale (aprox. 300 euro/mp). Daca mai tinem cont si de valoarea la revanzare a celor 2 case (caramida sau lemn), casa de caramida este mult avantajata.
 
Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Arhitect, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.
 
© RoServicii®