roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Ce televizor sa cumparam, LCD sau LED, HD sau FULL HD


Acasa » Sfaturi utile » Alte servicii  » Ce televizor sa cumparam, LCD sau LED, HD sau FULL HD


Multi dintre noi suntem in imposibilitatea sa putem alege corect un anumit tip de televizor modern. Cu regret constatam ca nici vanzatorii de aparatura electronica nu ne pot explica diferentele dintre diferite tipuri/generatii de televizoare.

Sa vedem in cateva cuvinte care sunt diferentele dintre caracteristicile televizoarelor, gasite pe etichetele care insotesc produsele.
 
LCD - (Liquid Crystal Display) este termenul folosit pentru televizoarele/monitoarele plate, din prima generatie de LCD-uri. Lumina din spatele afisorului cu cristale lichide, provine din reflexia a 2 lampi fluorescente foarte subtiri (asemanatoare tuburilor de neon), situate in partea superioara si inferioara a ecranului.
 
LED - (LED Backlit LCD Television) este termenul folosit pentru televizoarele/monitoarele plate, din a doua generatie de LCD-uri. Lumina din spatele afisorului cu cristale lichide, provine din reflexia luminii emisa de diodele LED, dispuse pe marginea interioara a ecranului. Fiind o tehnologie mai noua, asigura o stralucire si un contrast, mult mai mare fata de tehnologia precedenta.
 
REZOLUTIE - este termenul folosit pentru exprimarea dimensiunii orizontale si verticale a ecranului, exprimata in pixeli (ex: 1024x768). Calitatile ecranului sunt direct proportionale cu rezolutia (ex: o rezolutie de 1920x1080, este mult mai buna decat una de 1024x768).

Acum putem explica si intelege mai usor diferenta dintre HD-READY si FULL HD.

HD-READY – (High Definition Ready – Pregatit pentru Inalta Rezolutie) este termenul folosit pentru ecranele (tv/monitoare) care redau detalii mult mai bune decat cele obisnuite/standard. Ecranele standard redau imagini la o rezolutie de 720x576 pixeli, in comparatie cu ecranele HD-READYcare redau imagini cu o rezolutie aproape dubla, de 1280x720 pixeli , mergand pana la 1920x1080 pixeli.
Afisarea continutului High Definition mai presupune si afisarea imaginilor cu o rezolutie de minim 720 linii/cadru TV, putand ajunge pana la 1080 linii/cadru Tv.

FULL HD – (Full High Definition) este tehnologia care ofera cea mai buna calitate a  imaginii posibila, in format HD. Aceasta presupune afisarea imaginilor fara nicio deformare si la o rezolutie nativa de 1920x1080, permitand vizionarea imaginilor de la o distanta mica de ecran, fara sa fim deranjati de marimea punctelor de afisare (pixeli).
 
Timp de raspuns - (Response time) este timpul de care are nevoie un pixel (punct de pe ecran) sa isi schimbe culoarea sau stralucirea de la negru la alb sau invers. (ex: 2 milisecunde este un timp mult mai bun decat 5 sau 8 milisecunde).
 
Cu speranta ca am reusit sa va fim de ajutor si dorind sa va insusiti termenii tehnici, va dorim o alegere cat mai buna si inspirata a noului televizor.
 
Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Electronist, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®