roservicii

PRELUAM SOLICITARI NUMAI PT. BUCURESTI !

Sfaturi utile


Alegerea pestilor dintr-un acvariu


Acasa » Sfaturi utile » Acvarist-Amenajari / intretinere acvarii  » Alegerea pestilor dintr-un acvariu


Principala atractie atunci cand ne uitam la un acvariu, sunt pestii, despre care in continuare va oferim cateva sfaturi:

- Acvariul proaspat cumparat si instalat trebuie sa functioneze cateva saptamani nepopulat cu pesti pentru a ne asigura ca functioneaza bine si apa este bine filtrata.

- Mare atentie atunci cand cumparam pestii pentru acvariu! Este recomandat sa cumparam pesti din magazinele specializate, care au mai multa grija de exemplarele detinute decat comerciantii din piata.

- Atentie mare la numarul de pesti care iti incap in acvariu. O regula simpla spune ca in circa 4 litri de apa poate supravietui normal aprox. 2,5 cm de peste.

- O buna documentare sau o consultanta de specialitate in privinta speciilor de pesti potrivite pentru acvariul tau si despre compatibilitatea dintre speciile de pesti este esentiala pentru ca pestii tai sa convietuiasca in pace. Incepatorii ar fi bine sa achizitioneze pentru inceput pesti rezistenti, nepretentiosi si usor de ingrijit, cum ar fi: Gupi, Xifo, Tetra, Carasul Auriu, Gourami, Arlechin sau Sanitari.

- Inainte de a cumpara un peste, luati cateva masuri de precautie pentru a reduce riscul de a avea un peste cu probleme de sanatate:

* Observa daca inoata cu usurinta fara sa se legene din tot corpul si daca isi poate mentine pozitia in apa fara sa stea pe fundul acvariului, izolati (exceptie sanitarii)

* Ar fi de preferat sa poti verifica daca pestii mananca deja hrana specifica.

* In cazul pestilor colorati, acestia trebuie sa aiba culorile intense, iar desenele sa fie clare si fara pete de diverse culori.

* Inotatoarele nu trebuie sa fie sfasiate, rupte sau sa le tina stranse.

* Pe cat posibil, verifica ochii pestelui, care trebuie sa fie clari, nu tulburi.

- Majoritatea pestilor prefera sa traiasca alaturi de cel putin un exemplar din specia lor, altfel pot deveni ori prea inactivi, ori prea agresivi. Alti pesti accepta cu placere compania unor exemplare din alte specii. Pentru incepatori poate este mai indicat un acvariu cu un singur peste, care este cel mai usor de ingrijit. Avand un singur peste este bine sa stiti ca pestii nu se plictisesc singuri (unele specii), nu simt nevoia sa vada alti pesti si sunt adesea mai multumiti pentru ca nu trebuie sa concureze cu altii pentru hrana, spatiu si atentie. Exceptie fac momentele cand se reproduc. Daca intentionezi sa ai doar un singur peste in acvariu, iata cateva specii : Carasul Auriu, Pestele Pisica, Pacu, speciile carnivore s.a. Exista totusi si pesti care traiesc bine in colonii si vor fi mult mai sanatosi si mai putin stresati daca stau impreuna cate patru, cinci sau chiar sase. Singuri sau in pereche devin nervosi si sfiosi si au tendinta de a se ascunde. Aceste specii sunt: Rasbora, Mreana Cireasa, Dania, Gourami s.a. Pesti usor de ingrijit pentru incepatori: xipho, molly, platy, guppy, beta, zebra ! Atentie mare la pestii mici atunci cand hotarati achizitionarea unui peste carnivor, deoarece in scurt timp acestia vor disparea. Speciile agresive de acvariu sunt: Piranha, Oscar, Ciclid, Teroarea Verde s.a.

Atentie: Daca pentru aplicarea sfaturilor de mai sus considerati ca va supuneti unui risc de orice fel, nu aveti indemanarea necesara, va este teama sa efectuati singuri una dintre operatiuni, sau daca nu va regasiti in niciuna dintre situatiile descrise de noi, va recomandam sa consultati sau sa solicitati serviciile unui Acvarist, apeland RoServicii la unul dintre numerele noastre de telefon sau trimitandu-ne pe email solicitarea dumneavoastra. Specialistii nostri va vor rezolva problemele intr-un timp scurt si cu mult profesionalism.

© RoServicii®